Street food

Oliv Bistro

May 5, 2020 · 5 min citit

Pe patru roți

Evenimentele de Street Food din țară au fost una dintre cele mai intense și solicitante experiențe pentru întreaga echipă Oliv. Cu bucătăria în spate am plecat o vară întreagă și am ajuns să poposim în 11 orașe diferite din toata țara. Plăcerea de a călători a venit la pachet cu numeroase oportunități valoroase atât profesional, cât și personal. 

Întâlnirea de gradul 0

Aici am avut ocazia să fim mai aproape de clienții noștri, să-i cunoaștem, și să le oferim în consecință preparate pe gustul lor. Putem spune că aici a fost proba finală de testare la scară largă a meniului nostru. Deși pe piața din Iași am fost apreciați de la începuturile activității, rămăsese o necunoscută măsura în care clienții din alte orașe mai îndepărtate ale țării vor degusta aromele noastre. Surprinderea a fost pe cât de mare, pe atât de plăcută, atunci când gurmanzi încântați de produsele noastre se întorceau la standul nostru să ne felicite.

Când sunt mulți, puterea crește

Probabil cea mai mare provocare a fost întreaga organizare de înaintea evenimentului, cât și cea din timpul acestuia. Începători fiind în fața acestor evenimente cu mii de oameni, ne-am trezit adesea suprasolicitați de munca sub stresul timpului, dar am învățat pe pielea noastră cum să eficientizăm bucătăria de la o zi la alta.

Partea bună (sau nebună) a acestei perioade a fost întocmai apropierea echipei Oliv. În final eram o familie, care dormeam împreună, lucram împreună, mâncam împreună și călătoream împreună. Multe povești și întâmplări am adunat în timpul acestor veri, și multe din ele au legat prietenii trainice.

Dar haideți să o luăm de la începuturi...

A fost odată ca-n povești...

...O bucătărie pregătită, dar nu complet funcțională. Niciodată planurile nu ies cum sunt pe hârtie, dar cum nu întoarcem privirea de la o provocare, am decis să ne lărgim orizontul către alte alternative. Iar pentru că era vara, și evenimentele în aer liber erau în floare, ne-am suit pe patru roți și ne-am mutat bucătăria afară. În primul an am fost invitați să participăm la evenimentele prietenilor noștri de la Street Delivery Iași și Acaju. 

Desigur că provocările nu s-au oprit aici, căci deși aveam echipamentul pentru bucătărie, nu aveam standul sub care să lucrăm. De voie, de nevoie, dar și pentru că ne place să creem, ne-am pus pe meșterit standul și food-truck-ul propriu.

WHY NOT US

Legând o bună prietenie cu echipa WHY NOT US, în primul lor an de concept Street Food Festival, am participat la Street Food Festival Iași, și-am încins tigăile ca niciodată până atunci. În al doilea an deja ne-au propus o provocare cu 9 evenimente în 9 orașe din țară. Alte evenimente au continuat să apară, numărul de kilometri de la mașină se înmulțea, iar festivalurile ne îmbogățeau cu tot mai multe amintiri… și așa s-a concretizat cea mai vibrantă experiență a noastră.

Scris de
Oliv Bistro

... un mozaic de ganduri, idei și trăiri culese cu grija din fiecare loc “cu suflet” prin care bucătăria noastră a poposit.

Mai multe pe oliv:

Street food

Pe patru roți Evenimentele de Street Food din țară au fost una dintre cele mai intense și solicitante experiențe pentru întreaga echipă Oliv. Cu bucătăria în spate am plecat o vară întreagă și am ajuns să poposim în 11 orașe diferite din toata țara. Plăcerea de a călători a venit la pachet cu numeroase oportunități […]

Afla mai mult

Acum mai simplu, mai rapid, mai aproape de tine.

Cum lucrurile în jurul nostru evoluează, evoluăm și noi. Am deschis noul magazin online Oliv ca lucrurile să fie mai simple pentru tine. Alaturi de echipa creativă de la Dots n Bits am transpus vizunea Oliv în noua platformă pentru comenzi la domiciliu.  La doar un click distanță de tine ai acces la meniul nostru, […]

Afla mai mult

Povestea Oliv

Povestea Oliv a început timid în anul 2015, apărând atât ca o reacție la restaurantele de tip fast-food nesănătoase, cât și din dorința de a ne transpune ideile culinare (și nu numai) într-un cadru unitar. Din suma experiențelor lui Călin Cosma și a celor din jurul său, a luat naștere un concept diferit, construit cărămidă […]

Afla mai mult